Wekler Családi Pincészet

Látogasson el Mecseknádasdra, a rejtőzködő borfaluba!

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját borospincénk fölött elhelyezkedő vendégházunkban! Vendégházunk kapuit 2010-ben nyitottuk meg. A földszinten 60 fős kóstoló- és konferenciaterem, az emeleten két- és háromágyas szobák várják az idelátogatókat. Vendégeink a rusztikus berendezésű hallban, a cserépkályha otthonos melege mellett kóstolhatják borainkat, illetve fogyaszthatják a helyi konyha ínyencségeit. Hangosító- és prezentációs berendezések meglétének köszönhetően panziónk konferenciák, családi események és számos egyéb rendezvény lebonyolítására is alkalmas. A tetőtérben kialakított két- illetve háromágyas szobák mind külön fürdőszobával, TV-vel, internet hozzáféréssel és légkondicionálással rendelkeznek. Vendégházunk teljes területe nemdohányzó.Látogassa meg hangulatos látványpincénket és élvezze a csak nálunk elérhető borkülönlegességeket! Pincénk kőfalai között több, mint 150 éve űzik a hagyományos borkészítés mesterségét. Borait kereskedők az Osztrák-Magyar Monarchia idején birodalom szerte, egészen Bécs városáig szállították. Az elődeink által épített pincék felújításával és összekapcsolásával 150 méter hosszú pincerendszert hoztunk létre. Itt sorakozik 266 különböző méretű fahordó, melyekben klasszikus testes vörösborainkat érleljük. A hagyományos pinceágakat 2006-ban korszerű erjesztő térrel egészítettük ki, egyesítvén őseink hagyományait korszerű borászati eljárásokkal. Pincészetünk látványosságai közé tartozik a 2000 hl-es csúcs modern kóracél erjesztő tér, mely lehetővé teszi a kimagasló minőségű, reduktív erjesztésű fehér- és rosé borok előállítását.
Kóstolja meg pincefriss, exkluzív borainkat! Széles borkínálatunkkal törekszünk arra, hogy kielégítsük minden kedves borkedvelő igényét és könnyedén kiválaszthassa a szája ízének leginkább megfelelő nedűt. Pincénkbe látogatva választhat a testes Cabernet Franc, Merlot és Kékfrankos, a gyümölcsös Kadarka, Pinot Noir és Portugieser vörös-, vagy a ropogósan friss rosé boraink közül. Megízlelheti a testes, újhordós Chardonnay és Cirfandli, vagy az üde, reduktív Savignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Muscat Ottonel fajtákat. Az ínyenceknek késői szüretelésű, botrytises desszertborokat és különlegesen magas minőségű jégborokat is ajánlunk.

Pihenjen családjával és barátaival gyönyörű, természet közeli és nyugodt környezetben!

A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet zöld dombjai között meghúzódó Mecseknádasdon, Skóciai Szent Margit szülőhelyén számos lehetőség kínálkozik kikapcsolódásra és szabadidejének eltöltésére. Az érdeklődőket szívesen látjuk szőlőültetvényeinken, amelyeket gyalog vagy hintóval bejárva betekintést nyerhetnek a szőlőtermesztés rejtelmeibe. Egy piknik vagy tábortüzes szalonnasütés a szőlőhegyen páratlan lehetőség a borozás és a vidéki élet szépségeinek élvezésére. Az augusztus és október között érkező látogatóink a szüretben aktívan is részt vehetnek. A több száz éves borászati hagyományokkal rendelkező falu pincesora külön látványosság, főleg a "nyitott pincék napján", amikor a hangulatos présházakat járva be-be térhetünk néhány pohár borra. A természetjárók közkedvelt célpontja a faluból gyalog megközelíthető Rékavár- Skóciai Szent Margitról szülőhelye, az Árpád-kori Szent István kápolna valamint a török időket felidéző Schloßberg. Aki nagyobb túrákra vállalkozna, tíz perces autóúttal elérheti a Zengőt, a híres Bánáti Bazsarózsák otthonát is. Az aktív pihenésre vágyóknak is számos programlehetőséget kínálunk.A környező dombok gazdag vadállományának köszönhetően Mecseknádasd kiváló vadászterület. Szívesen szervezzük meg Önnek vadászkirándulását előzetes egyeztetés alapján. Azoknak a látogatóknak, akik szívesebben ragadnak pecabotot, a közelben lévő horgásztavat ajánljuk. Ha sportolni szeretne, lehetőséget biztosít erre a faluban üzemelő teniszpálya, valamint a kispályás focira, kézi- és kosárlabdára alkalmas fedett és fűtött sportcsarnok. A faluban lovaspanzió is üzemel, így a vállalkozó kedvűek lóháton vagy lovas kocsival is bejárhatják a környező dombokat.
Kényeztesse magát! A gasztronómiai és borászati különlegességek mellett fodrász és kozmetikus is elérhető. A közeli fürdőben uszoda és wellness szolgáltatások állnak a rendelkezésére.

  1. Telefon: (36) 72/566 035
  2. Fax: (36) 72/566 036
  3. E-mail: info@weklerpince.hu

    weklerpince.hu